Vesi-ilmalämpöpumppu energialähteenä

Öljylämmitys, puulämmitys, maalämpöpumppu, vesi-ilmalämpöpumppu vai sähkölämmitys? Mikä on edullisin ja järkevin tapa lämmittää juuri sinun kotiasi?

Tiesitkö, että voit lämmittää taloa sekä käyttövettä yhdellä järjestelmällä?

Myymme ja asennamme Jäspin, sekä Mitsubishin vesi-ilmalämpöpumppuja Turussa ja lähikunnissa. Vesi-ilmalämpöpumppuja asennetaan niin uudisrakennuksiin kuin saneerauskohteisiin. Lämmitysjärjestelmällä voidaan korvata esimerkiksi vanha öljylämmitys.

Vesi-ilmalämpöpumput voidaan myös asentaa nykyisen järjestelmän kylkeen. Säästät luontoa ja kukkaroa, kun kodissasi on energiatehokas ja nykypäiväinen lämmitysjärjestelmä.

Vesi-ilmalämpöpumpun hyödyt ja miten lämmitysjärjestelmä toimii

  • vuosia kestänyt tuotekehitys on tuottanut laajan valikoiman laitteita erilaisiin käyttötarkoituksiin
  • soveltuu uudiskohteisiin ja saneerauskohteisiin
  • säästää energiaa ja luontoa
  • voidaan integroida lattialämmitykseen tai kiinteistön lämpöpattereihin
  • käyttäjäystävällinen lämmitysjärjestelmä
  • Jäspin vesi-ilmalämpöpumput on kehitetty ja valmistettu Suomessa

Soita meille niin kerromme, mikä malli ja järjestelmä sopii parhaiten kohteeseen.

Ota yhteyttä »

Öljylämmitys - onko öljyllä lämmittäminen kallista?

Öljylämmitykseen tarvittavat varusteet ovat öljykattila, öljypoltin, säätölaitteet ja öljysäiliö. Järjestelmällä lämmitetään sekä huonetilat, että käyttövesi. Erillistä lämminvesivaraajaa ei tarvita.

Vesikiertoinen lämmönjakojärjestelmä jakaa lämmön huoneisiin. Hyötysuhde nykyaikaisissa öljylämmityskattiloissa on 90-95 %, eli erittäin hyvä, ja palaminen puhdasta.

Määräaikaishuolto kannattaa teettää ammattilaisella, jotta puhdas palaminen ja polttoaineen tehokas käyttö voidaan taata. Kattilan nuohoaminen ja polttimen huolto kannattaa teettää kerran vuodessa. Öljysäiliön puhdistus kannattaa tehdä 5-10 vuoden välein.

Öljylämmitys voidaan yhdistää aurinkolämmitykseen, jolloin aurinkolämpöjärjestelmä kattaa noin 25-35 % tarpeesta.

Hyötysuhde nykyaikaisissa öljylämmityskattiloissa on 90-95 %, eli erittäin hyvä, ja palaminen puhdasta.

Ota yhteyttä

Maalämpöpumppu asennettuna Turussa

Maaperään, kallioon tai veteen varastoitunut lämpö voidaan kerätä talteen maalämpöpumpun avulla. Pumpun kompressori toimii sähköllä. Sen tuottamasta lämmöstä uusiutuvaa energiaa on noin 2/3 ja 1/3 on sähköllä tuotettua.

Maalämpö on kotimaisiin oloihin suotuisin lämmitysjärjestelmä. Maalämpöpumppu on helppokäyttöinen ja vaivaton eikä vaadi paljoa huoltotoimenpiteitä. Voit säästää lämmityskustannuksissa jopa 70% - tule tutustumaan laajaan valikoimaan. Muista hyödyntää kotitalousvähennys, kun vaihdat kotisi lämmitysjärjestelmää.

Millaiseen kohteeseen maalämpöpumppu sopii?

Maalämpöpumppua käytetään nykyään pientalorakentamisen lisäksi kerros- ja rivitalojen lämmittämiseen. Käyttö on edullista ja huoletonta. Laitteisto saadaan kompaktin kokonsa vuoksi pieneenkin tilaan. Tämä vapauttaa tilaa ja neliöitä uudisrakennnuskohteissa.

Maalämpöpumpun rakentamiseen tarvitaan toimenpidelupa kunnalta. Tämän saamiseen vaikuttavat taajamaa-alueella maanalaiset rakenteet ja pohjavesialueet.

Maalämpöpumpun hinta

Maalämmön asennuksesta syntyvä loppusumma koostuu valitusta maalämpöpumpusta, lämpökaivon poraamisesta, asennustöistä ja vaadittavista kytkennöistä lämmönjakoverkostoon, sekä mahdollisen vanhan lämmityslaitteiston purkutöistä. Maalämmöstä saa kaiken hyödyn irti, kun sen asentaa jo uudiskohdetta rakennettaessa.

Maalämpöpumppu on helppokäyttöinen ja vaivaton vaatien vain vähän huoltoa.

Ota yhteyttä>>

Puulämmitys

Puulämmitys-osion alle kuuluu hake-, pilke- ja halkokattilat. Ympäristön kannalta puun käyttö polttoaineena on varsin hyvä, sillä siitä ei tule hiilidioksidi- tai rikkipäästöjä. Säännöllinen huolto ja säätö on erittäin tärkeää.

Polttoaineena voi käyttää pilkkeitä, halkoja tai haketta. Lämmönjakojärjestelmänä voi toimia esimerkiksi vesikiertoinen patteri- tai lattialämmitysverkko. Tämän lisäksi järjestelmässä voi olla myös varaaja, johon lämpö varastoidaan. Toimivalla järjestelmällä voidaan saada tarpeeksi lämpöä vuorokaudeksi yhdellä pesällisellä polttoainetta.

Puukattiloita on eri mallisia; ala-, ylä- ja käänteispalokattiloita. Puulämmitystä suunnitellessa pitää miettiä kattilatyypin valintaa, sekä myös sitä, että polttoaine pitää hankkia ja varastoida johonkin.

Puulämmitystä suunnitellessa pitää miettiä kattilatyypin valintaa, sekä myös sitä, että polttoaine pitää hankkia ja varastoida johonkin.

Sähkölämmitys

Sähkölämmitys toteutetaan nykyään yleensä hybridijärjestelmänä, esimerkiksi aurinkojärjestelmän tai ilmavesipumpun kanssa.

Huoneiston lämmitykseen ja viilennykseen

Saat meiltä erilaisia vesi-ilmalämpöpumppuja, ilmalämpöpumppuja sekä aurinkoenergian ja aurinkolämmityksen monipuolisia laitteita usealta alan huippuvalmistajalta. Soita, tai tule käymään.

Katso myymälän tarjoukset

Tutustu tarjouksiin »